Familieuitje op de Friese Wateren - Zeilen met een Skutsje tijdens de familiedag

Bij dit Familieuitje op de Friese Wateren is inbegrepen:

  • 13:00 ontvangst in de tuin bij Annage met koffie en thee
  • 14:00 inschepen en uitleg door de schipper
  • 14:10 afvaart skûtsjetocht door het Nationaal Park De Alde Feanen, er zijn drankjes aan boord
  • 17:00 terugkomst bij Annage waar een hapje en een drankje klaar staan in de tuin aan het water
  • 18:00 afsluiting van de mooie zeildag

  Prijzen gebaseerd op 25 personen:
  Dagtocht: vanaf € 65,00 p.p.
  Middagtocht: vanaf € 45,00 p.p.
  Ochtendtocht: vanaf € 35,00 p.p.
  Avondtocht: vanaf € 30,00 p.p.

  Vanaf minimaal 10 personen.

  De prijs van dit Familieuitje op de Friese Wateren in Friesland is geldig tot 31 december 2023 met uitzondering van de feestdagen.

Skutsjesilen in Friesland

Een dagje samen zeilen. Skûtsjesilen is ideaal voor een familiedag. Vind je het leuk om wat te doen? Dan kun je de schipper en maat helpen met het hijsen van de zeilen, het bedienen van de schoten en de zwaarden of het roer in handen nemen. Hou je meer meer van genieten? Dan ga je onder het genot van een drankje heerlijk op het dek liggen. Zeilen in het prachtige decor van Nationaal Park De Alde Feanen.

Skutsjesilen als groepsuitje

  Groepsuitjes moeten origineel zijn en er moet voor iedereen wat de doen zijn. 

  Actie, ontspanning en culinair:
  Wij zijn is dé specialist in het organiseren van een groepsuitje op en rond het water in Friesland. Wij beschikken over een unieke locatie aan het Friese water met een ongedwongen en persoonlijke sfeer.

  Hier ligt een vloot van meer dan 6 zeilschepen waarmee een actieve zeiltocht gemaakt kan worden door het Nationaal Park De Alde Feanen in het hart van Friesland.

  Onze prachtige locatie is óók de uitvalbasis voor talrijke outdoor activiteiten voor uw groepsuitje in de Friese buitenlucht. Deze buitenlucht maakt hongerig! Wij kunnen de catering geheel of gedeeltelijk voor u verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een verse biologische lunch, hapjes bij de borrel of een barbecue aan het water van de Friese meren

Skutsjes

Onze vloot bestaat uit zeven authentieke skûtsjes en meerdere snelle zeilpramen. Voor grote groepen is het mogelijk meer dan 15 schepen samen te brengen. Alle schepen voldoen aan de laatste veiligheidseisen en de skûtsjes zijn SI-gecertificeerd. De bemanning bestaat uit een ervaren, gediplomeerde schipper met een of twee enthousiaste bemanningsleden.

De skûtsjes van Annage zijn SI gekeurd, en voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Het is daardoor ook wettelijk toegestaan om met meer dan 12 gasten per skûtsje te varen. Wij beschikken ook over schepen waar 20 en zelfs 25 gasten mee aan boord mogen. Wij zijn hiermee een voorloper op het gebied van veiligheid in de skûtsjewereld.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Parkeren
 • Restaurant
 • Wifi

Onze partner

Zeilen op de Friese meren

Beleef een heerlijke zeildag op de Friese meren met een dagje skutsjesilen op een authentiek zeilschip. Met vrienden, familie of als vrijgezellenuitje een dag beleven op het water.

Natuurlijk Skutsje silen

Wij verzorgen al bijna 30 jaar dagtochten op orginele skutsjes. Jaarlijks zeilen meer dan 10.000 enthousiaste gasten mee aan boord van de ruim honderd jaar oude skutsjes.

Vaargebied

Zeilen in het vaargebied, nationaal park de Alde Feanen betekend skutsjes zeilen op wijde, langgerekte meren en smalle, intieme vaarten.

Voor wie

Bij ons kunt u terecht voor Skutsjesilen als bedrijfsuitje, vergaderen en zeilen voor een familiedag in Friesland of Skutsje verhuur voor een vrijgezellendag of vriendengroep.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Voordeel Familie Uitjes informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Voordeel Familie Uitjes en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Voordeel Familie Uitjes maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405805. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.

Hoogtepunten

 • Voor ieder wat wils
 • Leuk uitje voor de familie
 • Eigen horeca locatie

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:
ma-do: 09.00 - 22.00
vr: 09.00 - 17.30
za-zo: 10.00 - 14.00

Tel: 088-5405805

Waarom bij ons boeken?

112+ Arrangementen

Uitgebreid aanbod van diverse accommodaties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Lage kosten

Wij hebben de scherpste prijzen met maximaal comfort.

Uitstekende ondersteuning

Onze informatie en reserveringsdienst medewerkers helpen u graag.